Reguli de joc Mahjong

Inainte de a citi aceaste instrucțiuni trebuie mai întâi menționat că aceste reguli de joc precum sunt ele descrise mai jos, se aplică jocurilor online de Mahjong de pe site-ul nostru și nu sunt cele folosite în varianta originală chinezească de Mahjong.

Dacă nu ai auzit de Mahjong până acum și dacă nu știi cum se joacă, nu este o problemă.Toate jocurile de pe acest site-ul funcționează în principiu la fel. Când începe jocul, apare meniul principal de unde se poate controla sunetul, muzica de fond și alte efecte.Pentru a porni jocul, apasă pe butonul Joc (Play).

Odată ajuns în joc vei vedea table de joc cu pietre de Mahjong. Pietrele acestea au diferite semne și în colțurile pieselor apar adesea cifre. Ideea jocului este de a face clic pe două piese identice și de a le elimina de pe tabla de joc. De exemplu o piatră cu 8 cercuri și cu numărul 8 în colț are perechea sa undeva pe tablă. Găsește-le și fă clic pe cele două pietre identice pentru a le face să dispară, până când table este golă.

Dacă ai terminat tabla de joc, vei trece la un nou nivel care este mult mai dificil. Nu uita că pietrele pe care ar trebui să le elimini trebuie să fie parțial sau total libere. În cazul în care ele sunt înconjurate de alte pietre atunci acestea nu se pot elimina de pe tablă.

Este posibil ca la un moment dat să nu mai poată fi făcută nici o combinație de pietre. Nu te îngrijora deoarece toate jocurile au un așa-numit buton de "shuffle" ce redistribuie pietrele pe tablă. Acest buton este de obicei undeva pe partea de jos a meniului. Dacă îl apeși, atunci toate piesele de Mahjong se amestecă din nou pentru a forma noi combinații.

De asemenea, unele jocuri au un buton de indiciu "Hint". Dacă îl apeși, vei vedea că anumite piese se luminează astfel încât ele devin vizibile și astfel vei putea forma combinațiile necesare pentru a juca în continuare. Atenție! Utilizarea acestui buton costă punctaj sau timp, în funcție de ce bonusuri oferă jocul, deci folosește-le cu chibzuință doar atunci când chiar te-ai blocat de tot.