Totul despre Mahjong

Mahjong este un joc cu adevărat pentru toate vârstele. În acest joc aveți pietre cu diferite simboluri pe tabla de joc și trebuie să le eliminați pe rând prin a selecta două pietre identice. Obiectivul jocului este de a le elimina pe toate de pe tabla de joc. Regulile de mai sus se referă la varinata de joc așa cum o cunoștem noi, pentru versiunea de internet a jocului de Mahjong dar există de asemenea un joc traditional care nu este foarte cunoscut de lumea occidentală. Această versiune este foarte diferită de ceea ce jucăm noi aici.

Jocul tradițional de Mahjong este făcut pentru a fi jucat cu patru persoane, dar poate fi adaptat pentru a fi jucat chiar și cu trei sau doi jucători. Un joc tradițional este format din 144 de pietre de joc. Pietrele poartă diferite imagini și fiecare imagine are un anumit punctaj. Pietrele sunt distribuite între jucători iar ideea este prin distribuirea lor să se poată face o combinație cu un punctaj cât mai mare posibil. Jucătorul care face cea mai mare combinație posibilă câștigă și în cele din urmă va colecata puncte de la ceilalți jucători.

În limba română Mahjong înseamnă vrăbiuțe ciripitoare și jocul originează din China, unde a și fost de fapt inventat în jurul anului 1800. Este unul dintre cele mai populare jocuri și unul dintre cel mai jucate din lumea întreagă. Acest lucru se datorează parțial faptului că este extrem de popular în China și China are o multime de oameni. Dar, de asemenea, și în Japonia și Coreea se joacă foarte mult Mahjong, în diferite variante. La jocurile vechi , pietrele (numite de asemenea țigle) erau făcute din fildeș. În prezent pietrele sunt fabricate din plastic deoarece vânzarea de fildeș este interzisă.

În țările occidentale, cum ar fi România, se joacă este de asemenea Mahjong dar mai ales pe internet și nu în cercurile interne de prieteni sau în familie, așa cum este normal în țările asiatice. În asia, jocul este jucat în special în locuri publice, cum ar fi parcuri, cafenele și cluburi de mahjong. Există chiar o concurență reală între jucători. În 2002 primul campionat mondial de Mahjong (World Mahjong Championship) a avut loc la Tokyo . Acesta este în prezent un sport recunoscut oficial. În țările din Asia sunt muzee dedicate jocului de Mahjong, unde se rulează filme despre istoria acestui joc interesant.

În zilele noastre sunt versiuni moderne ale jocului de Mahjong, care pot fi jucate total gratuit online pe Mahjong.ro. Aceste jocuri pot fi jucate individual, fără a avea nevoie de alți jucători.